fbpx
Wolfsburg / Berliini, Saksa
tyosaksassa@gmail.com

IHK ja rikkinäinen astianpesukone

Flow Wolf kaupunkilehti

Ajattelin kertoa silloin tällöin blogissa myös omassa työssä vastaan tulevista tilanteista tai tapahtumista, ja kirjoitinkin jo taannoin Cebit-messuista. Nyt olin suunnitellut kirjoittavani “Gründung im Nebenerwerb”-tilaisuudesta, jossa kävin työn puolesta viime torstaina. Mutta kuinkas sitten kävikään?

Yrittäjän kannattaa miettiä verotus- ja eläkeasioita

Työpaikka Saksassa yrittäjyys

“Gründung im Nebenerwerb”-tilaisuus oli paikallisen Industrie- und Handelskammerin eli IHK:n järjestämä ja käsitteli yrityksen perustamista eläkkeen turvaamisen ja verojen näkökulmasta – tärkeitä asioita siis. Aiheesta puhumassa oli eläkeneuvoja (RentenberaterIn) ja veroneuvoja (Steuerberater) – kumpainenkin ammatti on täällä tuiki tavallinen ja hyvin tarpeellinen juuri monimutkaisen systeemin takia. Käytännössä jokaisen kannattaa hankkia oma veroneuvoja, jonka avulla voi helpottaa omaa veronpalautusprosessiaan ja saada mahdollisimman hyvät veronpalautukset. Itse aloin harkita luennon jälkeen myös eläkeneuvojan palveluksia…

No tilaisuuden kanssa kävi kuitenkin niin, että hyvästä alustuksesta huolimatta tipuin kärryiltä jossain puolen välin tienoilla, niin monimutkaiselta ja varsinkin tapauskohtaiselta yrittäjän verotus- ja eläkesysteemi vaikutti. Palaan siis vero- ja eläkeaiheeseen myöhemmin, mutta se vaatii enemmän perehtymistä kuin tämä kuulemani luento.

IHK on yrittäjän ystävä

Sen verran voisin kuitenkin mainita, että Industrie- und Handelskammer IHK, joka siis tämänkin tilaisuuden järjesti,  on todella tärkeä organisaatio Saksassa ja vaikuttaa erilaisin keinoin talouselämään erityisesti paikallisosastojensa kautta. He järjestävät ilmaisten luentojen ja kurssien lisäksi myös monen alan (maksullista) koulutusta ja täydennyskoulutusta sekä neuvontaa yrittäjille. Jos haet töitä tai varsinkin jos olet kiinnostunut yrittäjyydestä Saksassa, on paikallinen IHK hyvä osoite aloittaa verkostoituminen.

Hyvin lyhyt hetkeni menestyjänä

Flow Wolf työpaikka Sajksassa

Oli hauskaa nähdä oma kuva lehden sivuilla.

Kuun vaihde on meillä toimistolla aina melko kiireistä. Closaamme edellisen kuukauden ja suunnitelemme omat ja asiakkaiden seuraavan kuukauden julkaisut – niin pitkälle kuin niitä voi ja kannattaa suunnitella – etukäteen. Perjantaina toimistolla odotti kuitenkin hauska yllätys, kun Flow Wolf -kaupunkilehti, jota firmamme julkaisee, oli tullut painosta. Kirjoitin läpyskään peräti neljä juttua ja lisäksi siinä julkaistiin pielni esittely minusta, joten oli mukava hetki saada uunituore julkaisu käteensä. Ihaillessani työni tuloksia ja miettiessäni henkilöbrändini eksponentaalista kasvua nimeäni huudettiin alakerrasta.

Toimiston vuokranantajan edustaja se siellä huhuili. Astianpesukoneeseemme oli lipsahtanut suolan sijasta jotain pesujauhetta ja tämä Gaggenau-laatutuote oli käytännöllisesti katsoen räjähtänyt, tai ainakin siitä oli mennyt osia rikki. Vaikka virhe ei -tällä kertaa- ollut omani, ei saksalainen yleensä sanomisissaan säästele ja sainkin kuulla oikein kunnon läksytyksen aiheesta keitti. Myös lasku oli mahtava. Mutta näinhän se menee: Toisena hetkenä sitä ollaan uransa huipulla ja välillä tullaan rytinällä alas.

Hauskaa Vappua!

2 Responses

  1. […] organisaatiosta ainakin IHK:lta ja Arbeitsamtista kannattaa kysellä yrittäjyyden mahdollisuuksia. Paikalliset […]

  2. […] organisaatiosta ainakin IHK:lta kannattaa kysellä yrittäjyyden mahdollisuuksia ja käytännön apua. Paikalliset […]

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: