fbpx
Wolfsburg / Berliini, Saksa
tyosaksassa@gmail.com

Työsaksan ABC: C wie Coworking

Coworking Työpaikka Saksassa / C wie co-working

Työelämän muuttuessa yhä joustavammaksi ja monipuolisemmaksi työllistää yhä useampi itsensä freelancerina tai pienyrittäjänä. Coworkingin idea on, että palvelun tarjoaja hankkii tilat sekä tekniikan ja yrittäjät ja freelancerit maksavat vuokraa tilojen ja tekniikan käytöstä. Saksassa coworking-tiloja on yleensä tarjolla kaikissa isommissa kaupungeissa.

Coworking tila tarjoaa työpöydän lisäksi yleensä yhteiskäyttöön esimerkiksi kokoushuoneen, esitystekniikkaa, fläppitaulun, printterin, scannerin, joita aloitteleva yrittäjä tai freelancer ei halua tai voi ostaa. Tekniikan ohella Coworkingin kautta voi löytää kollegoita, verkostoja ja työprojekteja. Joissain coworking-tiloissa yhteistoiminta on organisoitunutta, toisissa lähinnä työskennellään vierekkäin.

Coworking on suosittu työskentelytapa freelancereiden ja pienyrittäjien keskuudessa, mutta tilojen rahoitus varsinkin pienemmissä kaupungeissa on usein kestämättömällä pohjalla. Alhaisina pidettävät vuokrakulut eivät riitä kattamaan tilojen ja tekniikan kustannuksia. Niinpä co-working-tilojen ympärille syntyy usein oheistoimintaa kuten kahvila tai workshoppeja, seminaareja ja tilavuokrausta ulkopuolisille.

Lisätietietoja: German Coworking Federation

Lue myös: Perustaisinko yrityksen Saksaan?

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: