fbpx
Wolfsburg / Berliini, Saksa
tyosaksassa@gmail.com

Työsaksan ABC: D wie duales Studium

Duales Studium√

„Duales Studium“ on yhdistelmä käytännön työtä yrityksessä ja teoreettiisia opintoja yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa. 1980-luvulta lähtien tarjolla ollut opintomuoto yhdistää toisaalta oppisopimuskoulutuksen ja toisaalta myös harjoittelija-systeemin elementtejä korkeakoulutukseen.

Koulutus tapahtuu yliopistossa/ammattikorkeakoulussa, erityisessä tarkoitusta varten perustetuissa korkeakouluissa (duale Hochschule) tai ammattiakatemiassa (Berufsakademie). Käytäntö ja teoria vuorottelevat yleensä säännöllisesti rytmissä. Opintoja voidaan suorittaa erilaisissa jaksoissa, esim. Iltaisin/ 5 pv läsnäolojakso kuukaudessa tai vaikkapa 1-2 opintopäivää viikossa. Opinnoista maksetaan harjoittelijan palkkaa vastaava palkka (noin 400-1200 €).

Koulutusohjelma päättyy yleensä alempaan korkeakoulututkintoon (Bachelor/kandi), mutta nykyään on tarjolla myös lukuisia käytännön ja opiskelun yhdistäviä maisteriohjelmia. https://www.wegweiser-duales-studium.de/dualer-master/#duale-master-studiengaenge.

Varsinkin suuremmat saksalaisyritykset tarjoavat usein mahdollisuuksia „tuplaopintoihin“ saadakseen itselleen räätälöityä työvoimaa. Koulutus onkin erittäin yritysvetoista, eli työpaikat kantavat osan sekä opintojen rahoituksesta että opetusvastuusta.

Avoimia paikkoja löytyy täältä: https://www.wegweiser-duales-studium.de/freie-studienplaetze/ Muutenkin sivusto kannattaa lukea läpi, jos tämä opiskelumuoto kiinnostaa.

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: