fbpx
Wolfsburg / Berliini, Saksa
tyosaksassa@gmail.com

Työsaksan ABC: I wie Insolvenz

Työsaksan ABC I wie Insolvenz - konkurssi

Insolvenz on suomeksi konkurssi, eli tila, jossa yritys on pysyvästi kyvytön maksamaan velkojaan. Yritys on tällöin maksukyvytön eli insolvent. Maksukyvyttömyysmenettelyn (Insolvenzverfahren – suomeksi yleensä velkasaneeraus) tavoite on jakaa käytettävissä olevat varat velkojille mahdollisimman tasaisesti.

Kun konkurssiprosessi aloitetaan, tuomioistuimen nimeämä valvoja saa oikeuden päättää velallisen omaisuudesta maksujen toteuttamiseksi. Jos velkojat sopivat maksusuunnitelmasta, yhtiö voidaan myös järjestellä uudelleen.

Privatinsolvenz – henkilökohtainen konkurssi

Termi Privatinsolvenz (vrt. henkilökohtainen konkurssi) viittaa puolestaa luonnollisen henkilön maksukyvyttömyyteen. Tässä tapauksessa Saksassa voidaan toteuttaa velkasaneeraus, jossa henkilö – vuosien prosessin jälkeen – vapautetaan lopuista veloistaan.

Työnteon jatkaminen on yksi edellytyksistä päästä velkasaneeraukseen. Henkilö velvoitetaan myös etsimään (kaikkea) mahdollista työtä, mikäli hän on työtön velkasaneerauksen alkaessa.

Myös henkilökohtaisen konkurssin aikana tuomioistuin nimeää valvojan. Tämä saa täyden käsityksen ja täyden valtuuden hoitaa velkasaneerattavan omaisuutta.

Jos olet Saksassa ja velat uhkaavat kasautua, kannattaa etsiä apua Finanzberaterilta. Myös oma Steuerberater voi olla ensimmäinen osoite, josta kysyä neuvoa.

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: