
Lakisääteinen minimipalkka on vuonna 2019 9,19 €/tunti. Minimipalkka tuli voimaan Saksassa 1.1.2017 pitkän yhteiskunnallisen keskustelun saattelemana.
Minimipalkka nousee
Lain mukaan minimipalkka määritellään uudelleen kahden vuoden välein. Kesäkuussa 2018 minimipalkkakomitea suositteli minimipalkan nostamista kahdessa vaiheessa. Liittovaltion hallitus seurasi tätä ehdotusta lokakuussa asetuksella. Lakisääteinen minimipalkka nousi 9,19 euroon 1.1.2019 ja nousee 9,35 euroon 1.1.2020 alkaen.
Tietyillä erikseen säädetyillä ajoilla minimipalkka on suurempi, kuin 9,19 €/h. Alakohtaisia minimipalkkoja löytyy täältä: https://www.dgb.de/schwerpunkt/mindestlohn/mindestlohn-2019-was-aendert-sich-in-2019
Lakisääteinen minimipalkka ei koske seuraavia ryhmiä:
- Alle 18-vuotiaat nuoret, joilla ei ole suoritettua ammatillista koulutusta
- Ammatillisen koulutuksen puitteissa tehty työ (esim. Ausbildung/oppisopimuskoulutus)
- Pitkäaikaistyöttömät kuuden ensimmäisen kuukauden aikana työttömyyden päättymisen jälkeen
- Harjoittelijat iästä riippumatta, jos työharjoittelu on pakollinen koulu- tai korkeakouluopetukseen kuuluva osa opintosuunnitelmaa.
- Harjoittelijat iästä riippumatta, jos työharjoittelu on vapaaehtoinen, kestää max. kolme kuukautta ja tähtää “ammatilliseen koulutukseen suuntautumiseen”
- Teini-ikäiset, jotka tarvitsevat työharjottelun osallistuakseen työvoimakoulutukseen tai ammattikoulutukseen.
2 Responses
[…] Minimipalkoista on myös alakohtaisia poikkeuksia. Se ei ole Saksassa itsestäänselvyys, vaan tuli voimaan Saksassa 1.1.2017 pitkän yhteiskunnallisen keskustelun saattelemana. Lue lisää täältä: M wie Mindestlohn […]
[…] Tarjottiinko sinulle Minijob? Täältä voit lukea lisää sen ehdoista: Työsaksan ABC: M wie Mindestlohn […]