fbpx
Wolfsburg / Berliini, Saksa
tyosaksassa@gmail.com

Saksan lomapäivät 2020

Saksan lomapäivät 2020

Koskaan ei ole liian aika suunnitella ensi vuoden lomia! Saksassa pyhäpäiviä on muutama enemmän kuin Suomessa ja osa lomapäivistä on osavaltiokohtaisia. Luvassa on siis paljon arkipyhiä ja niihin liittyviä – usein paikallisia – traditioita. Sijoittamalla lomapäivät strategisesti pitempien lomien ja pitkien viikonloppujen yhteyteen (nk. Brückentag) voi rakentaa helposti pidempiä yhtäjaksoisia lomia. Kuulostaa mukavalta, vai mitä?

Toisaalta Saksassa esim. jouluaatto ja uudenvuodenaatto ovat puolikkaita työpäiviä, joten ehtiihän sitä myös sorvin äärellä viettää aikaa. Laita siis kalenteriisi Saksan lomapäivät 2020 ja ota kaikki irti lomapäivistäsi!

Juttu on osittainen kopio viime- ja edellisvuodelta.

Kansalliset vapaapäivät tekevät arjesta loman

Uusi vuosi 2020

Keskiviikko 1. tammikuuta 2020 on lomaa. Ja siitä se lomavuosi sitten alkaa…

Loppiainen – Heilige Drei Könige

Maanantai 6. tammikuuta 2020  on lomapäivä Bayernin, Baden-Württembergin ja Sachsen-Anhaltin osavaltioissa.

Naisten Päivä

8.3. on uusi vapaapäivä Berliinissä. Tosin 2020 päivä osuu sunnuntaille.

Pääsiäinen

Pitkä perjantai 10.04.2020 ja Pääsiäismaanantai 13.4.2020 ovat Saksassa vapaapäiviä. Pääsiäinen on saksalaisille ehkä jonkin verran merkityksellisempi juhla kuin suomalaisille keskimäärin. Pääsiäistä juhlitaan syömällä hyvin ja lapsia lahjotaan jouluiseen tapaan muullakin kuin suklaamunilla. Myös katoliset pääsiäiskulkueet ovat tavallisia.

Vappu – Tag der Arbeit

Perjantaina 1. toukokuuta 2020 on vapaapäivä koko Saksassa, kuten Suomessakin. Vappua voi viettää vaikkapa kansanjuhlissa, joissa yleensä pystytetään juhannussalkoa muistuttava “Maibaum” tai vappumarssilla koko yhteiskuntaa vastaan. Berliinissä vappumarssi päättyy usein autojen polttamiseen, kivien heittelyyn ja poliisisaartoon, joten olkaapa varovaisia!

Tag der Befreiung

8. toukokuuta 2020 on poikkeuksellisesti vapaapäivä Berliinissä.

Helatorstai – Christi Himmelfahrt

Helatorstai 21. toukokuuta 2020 on vapaapäivä koko Saksassa. Perjantai on periaatteessa tavallinen työpäivä, mutta koulut ja päiväkodit ovat usein kiinni ja pitävät ns. „Brückentagin“ eli siltapäivän. Se tarkoittaa loman pidentämistä loman ja viikonlopun väliin jäävällä päivällä tai päivillä. Helatorstaina vietetään myös isänpäivää (Vatertag – Herrentag – Männertag). Ei kuitenkaan kannata vielä alkaa kutoa iskälle sukkaa, sillä tätä isänpäivää vietetään poikaporukalla luonnon helmassa kera kaljakärryn.

Helluntai – Pfingsten

Varsinainen helluntai on sunnuntaina, mutta 1. kesäkuuta 2020 on Pfingstmontag ja näin ollen lomapäivä koko Saksassa. Helluntai on kirkollinen juhlapäivä (Pyhän hengen päivä tai “Kirkon syntymäpäivä”), mutta Saksassa siihen liittyy usein myös kevään juhlistamista esim. Pfingstbaumin pystytyksen ja yhteislaulun merkeissä.

Pyhän ruumiin juhlapäivä – Fronleichnam

Torstaina 11. kesäkuuta 2020 juhlitaan pyhää ruumista, mutta vain katoliset osavaltiot kunnioittavat juhlaa vapaapäivällä. Vapaapäivä on siis seuraavissa osavaltioissa: Baden-Württemberg, Bayern, Hessen, Nordrhein-Westfalen, Rheinland-Pfalz ja Saarland. Itse en ole tämän juhlapäivän vietosta ikinä päässyt osalliseksi, mutta ilmeisesti kuvaan kuuluvat erilaiset kristilliset kulkueet maalla ja merellä.

Weltkindertag

Siinä missä berliiniläiset juhlivat vapaapäivällä naisia, saavat Thüringenissä huomiota lapset:  20. syyskuuta 2020 Weltkindertag on vapaapäivä, vuonna 2020 se osuu kuitenkin sunnuntaille.

Leppoisaa loka- ja marraskuuta?

Työpaikka saksassa lomat

Lähes kaikki loka- ja marraskuun pyhäpäivät osuvat vuonna 2020 harmittavasti viikonlopulle. Tänä vuonna siis työnantaja saa luvan juhlia!

Loka-marraskuulle osuvat myös koulujen syyslomat , joiden ajankohta vaihtelee osavaltioittain.

Saksojen yhdistymisen päivä – Tag der Deutschen Einheit

Lauantaina 3. lokakuuta 2020 koko kansakunta suuntaa juhlimaan Saksojen yhdistymistä. Tyypillinen tapa juhlia on oluen ja makkaran kyllästämät katujuhlat, lapsille ilmapallot ja hattarat kouraan. Päivä on viikolle osuessaan yleinen vapaapäivä, mutta 2020 se osuu lauantaille.

Uskonpuhdistuksen muistopäivä – Reformationstag

Lauantaina 31. lokakuuta 2020 vietetään uskonpuhdistuksen muistopäivää, joka on vapaapäivä seuravissa osavaltioissa: Brandenburg, Bremen, Hamburg, Mecklenburg-Vorpommern, Niedersachsen, Sachsen, Sachsen-Anhalt, Schleswig-Holstein  ja Thüringen.

Allerheiligen

Sunnuntaina 1. marraskuuta 2020 on kirkollinen juhlapäivä ja vapaapäivän kera sitä juhlitaan seuraavissa osavaltioissa: Baden-Württemberg, Bayern, Nordrhein-Westfalen, Rheinland-Pfalz ja Saarland

Buß- und Bettag

Keskiviikkona 18. marraskuuta 2020 on kirkollinen juhlapäivä ja Sachsenissa myös vapaapäivä.

Joulu ja uusi vuosi 2020

24.12. on Saksassa perinteisesti ainakin puolikas työpäivä – tänä vuonna se osuu torstaille. Monet firmat pitävät sen kuitenkin lomaa. Myös 25.12. ja 26.12. ovat Saksassa lomapäiviä.

Torstaina 31.12.2019 ja Perjantaina 1.1.2020 juhlitaan sitten jo uutta vuotta  – uusi lomakausi alkakoon!

Saksan lomapäivät 2020 – Lisää aiheesta:

Koulujen lomat osavaltioittain löytyvät täältä.

Miten saksalainen lomailee ja miten lomat jakautuvat Saksassa?

Seuraavassa vielä muutamia hyödyllisiä affiliate-linkkejä:

Saksasta voit matkustaa keskimäärin halvemmalla ympäri maailmaa. Täältä löydät viime hetken tarjouksia:
Lastminute.de – Viime hetken Tarjouksia 

Berliinistä matkustaville: Tarvitsetko lomareissun ajaksi parkkipaikan lentokentältä?


Jos etsit vuokra-autoa Saksassa, kurkkaa täältä:


Ruotsin kautta Saksasta Suomeen?


 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: