fbpx
Wolfsburg / Berliini, Saksa
tyosaksassa@gmail.com

Uuden vuoden tuulia

tapaaminen Rotterdamissa

Tämä kuva on otettu Rotterdamissa kesällä 2019. Tapasimme Finnish Women Worldwiden projektitiimin ja yhteistyökumppanien kanssa ensimmäistä kertaa livenä, vain päivää ennen 60 hengen seminaaria, jonka järjestelyt olimme hoitaneen kokonaan digitaalisesti. Nyt uusi vuosi on ottanut ensimmäiset askeleensa samoissa merkeissä.

Viimeisen viikot ovat kuluneet osaltani kovaa haipakkaa seminaarijärjestelyissä. Tällä kertaa Finnish Women Worldwide kokoontuu Frankfurtissa 7.3.2020. Meili sinne, toinen tänne, neuvotteluja yhteistyökumppanien, sponsorien, esiintyjien, konferenssitilojen sekä muiden järjestäjien kanssa. Siinä rinnalla kulkee tietysti päivätyö ja lapset – Joulut ja uudetvuodetkin meni tätä touhutessa. Mutta hauskaa oli!

Tällainen ideoiva ryhmätyö antaa enemmän kuin ottaa. Tiimi on enemmän kuin yksilöiden summa. Meillä on koossa uskomaton porukka naisia eri puolelta Eurooppaa, tällä kertaa erityisesti Frankfurtin ympäristöstä. Tavoitteemme on tarjota antoisa seminaari ja iltatilaisuus 80 ulkosuomalaiselle naiselle, verkostoitua, vaihtaa kokemuksia ja viihtyä toistemme seurassa. Mutta jo itse tekeminen on hauskaa. Niina Mäkinen Belgiasta kirjoitti tästä aiheesta myös blogitekstin!

Finnish women

Rotterdamin seminaari sujui motivoivissa merkeissä.

Hyvä meininki ilmeisesti välittyy tälläkin kertaa. Ilmoittautuminen seminaariin avattiin 1.1.2020 iltasella, ja tätä kirjoittaessa 3.1. illalla lipuista on varattu jo neljännes. Jos mielit mukaan niin ilmoittaudu pian… tällä ilmottautumislomakkeella.

Lisätietoja puhujista ja seminaarin aikatauluista löydät nettisivuiltamme: https://finnishwomenworldwide.wordpress.com/

Blogin suunnitelmat

Työ Saksassa -Blogi on nyt myös aika herätellä talvihorroksesta, vaikka se onkiin taas jäänyt seminaarin jalkoihin. Tarkkasilmäiset ovat jo huomanneet, että olen kehittänyt blogia sivustomaiseen suuntaan. Sivulta löytyy aihealueittain vanhoja asia-juttuja, päivitettynä ja ajankohtaistettuina, tietysti. Blogi tulee puolestaan olemaan edellistä keveämpi ja pitämään sisällään vähemmän taustoitettuja juttuja. Ja pitkästä aikaa blogin pitäminenkin tuntuu taas hauskalta!

Tulossa on mm.:

  • Haastatteluja
  • Ekat vieraskynä -jutut! (Näistä olen todella innoissaan! Olen antanut kirjoittajille vapaat kädet, enkä tiedä kaikista jutuista vielä edes aihetta…)
  • Byrokratia-aiheisia juttuja pankkitilin avaamisesta eläkeratkaisuihin
  • Juttuja työelämän ajankohtaisista tuulista.

Olen itse tekemässä ammatillista hyppyä osa-aika-yrittäjyyteen ja blogi tulee toimimaan myös yritystoiminnan alustana. Koska hoidan kaikki sisältö- ja koodaushommatkin itse, ja tulessa on samaan aikaan kahdeksan rautaa, niin hitaastihan tämä etenee.

Hilja hyvää tulee, sanotaan. Uuteen vuoteen kuuluvat suuret suunnitelmat. Mennään hands-on-mentaliteetilla kohti konkretiaa.

Hauskaa alkanutta vuotta 2020 kaikille!

Ps. Te jotka haette työtä Saksasta – käykää kurkkaamassa e-kirjat työhakemuksen kirjoittamisesta.Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: