fbpx
Wolfsburg / Berliini, Saksa
tyosaksassa@gmail.com

Sivutyö tai pikkurahaa netistä

Moni Saksaan muuttanut on tilanteessa, jossa työpaikkaa ei vielä ole, eikä kielitaitokaan vielä ole ihan riittävä saksaksi tehtävään työhön.

Olen kerännyt tähän blogijuttuun ansaintamahdollisuuksia, joilla ei varmasti pääse rikastumaan, mutta joista voi kuitenkin irrota mukavaa pikkurahaa. Ja mikä parasta – kielitaito karttuu saksalaisten portaalien kanssa touhutessa!

Lisäksi liiketoimintamallit ovat ilmiönä mielenkiintoisia myös kaikille markkinoinnista ja digitalisaatiosta kiinnostuneille, vaikka et olisikaan lisätulon tarpeessa.

Juttu sisältää *Affiliate-linkkejä,  jotka on merkattu tähdellä.

 

Kyselyihin ja markkinatutkimuksiin osallistuminen

Markkinointitutkimus

Markkinointitutkimuksia voi täyttää online-portaaleitten kautta.

Hauska tapa tienata pikkurahaa ja oppia samalla kieltä on vastata markkinatutkimuksiin. Tarjoajia on paljon, mutta yksi luotettava, online-markkinatutkimuksia tekevä yritys on berliiniläisen online-markkinointitoimisto GapFish GMBH:n EntscheiderClub* joka vaatii myös ilmaisen rekisteröitymisen. Rekisteröitymisen jälkeen saat sähköpostiisi erilaisia markkinatutkimuksia, joihin vastaat pientä korvausta vastaan. Täältä ansaitun rahan voi ohjata oman tilin sijasta myös hyväntekeväisyyteen.

 

Ilmoita kaupunkisi uusista kohteista ja tienaa rahaa

Kulturspeicher.de on portaali, joka rekisteröi uudet ravintolat, hotellit, lastentarhat, koulut jne. Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä. Se on nk. Paid4-projekti, jossa yksityiset käyttäjät voivat ilmoittaa uusista kohteista kotikaupungissaan ja ansaita siten rahaa. Voit listata tapahtumia oheisesta linkistä: Deine Auftritte im Kultur-Speicher*

Käyttäjät voivat ilmoittaa rajoittamattoman määrän uusia kohteita ja ansaita paitsi rekisteröimällä uusia kohteita, myös päivittämällä näitä (esim. kun tarkka avauspäivä on tiedossa tai kun aukioloajat kerrotaan julki.)

Bonusta sähköposteja lukemalla

Questler.de* on bonusportaali, joka tarjoaa käyttäjilleen mahdollisuuden ansaita rahaa lukemalla ja vahvistamalla mainossähköposteja. Lisäksi tarjolla on erilaisia bonuskampanjoita. Nämä ovat yleensä kilpailuja tai ilmaisia markkinointitoimenpiteitä, joiden käyttämisestä saat palkkioita. Lisäbonusta Questlerillä saa uusien käyttäjien kutsumisesta.

Tällä hetkellä Questlerilla on tarjous. Saat 5€ + 1,50€ starttirahaa. (Koodi: ad150)

Affiliate-markkinointi

Jos sinulla on blogi, nettisivu tai suht’ suosittu sosiaalisen median kanava (esim. Instagram- tai YouTube-tili), jonka kautta haluat ansaita sivutuloja, voit tarjota mainostilaa yrityksille korvausta vastaan.

Kun lukija tekee oston tai ilmoittautuu palvelun käyttäjäksi nk. affiliate-linkin kautta, saat yritykseltä/organisaatiolta pienen korvauksen.

Hyvä affiliate-verkosto Saksassa on mm. Adcell*

*Affiliate-linkki

 

Kestävätkö digitaaliset liiketoimintamallit tarkastelua?

Mistä näissä uusissa liiketoimintamalleissa on kysymys? Ovatko digitaaliset liiketoimintamallit edes laillisia?

Kyseessä ei ole verkostomarkkinointi tai muu epämääräinen toiminta, vaan netissä ansaitseminen perustuu yleensä sille, että yritys maksaa pienen korvauksen ajastasi, mielipiteestäsi tai asiakaskokemuksesta, kyselystä riippuen. Näitä yritys joko myy -anonymisoituna- eteenpäin asiakkailleen tai käyttää itse oman tuotteensa kehittämisessä tai markkinoinnissa.

 

 

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: