fbpx
Wolfsburg / Berliini, Saksa
tyosaksassa@gmail.com

Vlogi: Työrooli ja viestintä työpaikalla

Maria Heiskanen-Schüttler: Työrooli ja viestintä työpaikalla

Saksassa vedetään perinteisesti tiukempi raja työ- ja yksityiselämän välille kuin Suomessa. Millaisia ominaisuuksia saksalaiselta työntekijältä odotetaan ja miten työrooli voi vaikuttaa keskustelukulttuuriin työpaikalla?

Jos aihe kiinnostaa, lukekaa myös juttu Mistä töissä uskaltaa puhua?

Videossa käsitellään seuraavia osa-alueita:

2:30 Argumentointi ja smalltalk
5:10 Hierarkia ja teitittely
6:30 Vaaramomenttina valittaminen
8:04 Huumori ja itseironia

 

 

 

Ja muuten – unohdin leikkausvaiheessa yhden pätkän videosta. Se käsitteli työroolin positiivisia puolia, vastapainona sille, että koko teema kuulostaa meistä suomalaisista helposti negatiiviselta. Suomalaisittain voi olla hassua, jos ei tiedä kollegan lasten tai puolison nimiä, eikä työpäivän keskellä välttämättä pysähdytä kertomaan viikonloppusuunnitelmista.

Vahvalla työroolilla on kuitenkin hyviäkin puolia. Saksalaiset eivät esimerkiksi harrasta henkilökohtaista loukkaantumista työelämässä juuri ollenkaan. Asiat otetaan asioina. Vaikka et pidä toisesta, voit työskennellä hänen kanssaan menestyksekkäästi, kun käytössä on asiakeskeinen työminä. Myös juoruilu todella jää vähemmälle.

Kuten kulttuuriasioissa aina, yhtä totuutta ei ole. Vaikka Saksassa usein vedetään raja työ- ja yksityiselämän välille, erilaisissa firmoissa on tietysti erilainen kulttuuri. Myös työntekijän persoonallisuus, tiimin tilanne, työtilanne, millaista työtä tehdään jne. vaikuttaa asiaan.

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: