fbpx
Wolfsburg / Berliini, Saksa
tyosaksassa@gmail.com

Töissä Saksassa -kurssi starttaa lokakuun lopussa!

Töissä Saksassa -kurssi

Blogivuosien varrella ja suomalaisyhteisöissä työskennellessäni olen silloin tällöin pitänyt luentoja ja esitelmiä Suomi-aiheista saksalaisille tai Saksa-aiheista suomalaisille. Oikeastaan aina kun on pyydetty. Useimmiten nämä tilaisuudet ovat tosi mukavia ja antoisia kaikille osapuolille. Parasta luennoimisessa on se, kun joku kertoo esityksen jälkeen oivaltaneensa jotain oman elämän kannalta uutta tai ratkaisevaa. Antoisaa on myös päästä vaihtamaan ajatuksia aiheista, joita muutenkin pyörittelen päivittäin. Kun opetan, opin myös itse.

Koska luennot ovat niin mahtavia, olen miettinyt jo pitkään kurssien järjestämistä syventääkseni blogini antia. Nyt on aika ottaa seuraava askel sekä tässä missiossa, että yrittäjyydessä.

Mitä on suunnitteilla?

Töissä Saksassa -kurssi starttaa 25.10. ja se koostuu yhteensä kolmesta live-luennosta. Kyseessä on “Johdatus Saksan työelämään” -henkinen paketti, joka sopii hyvin myös kauemmin maassa olleelle. Kurssilla käsittelemme työelämän aiheita kulttuurista ja viestinnästä työmarkkinatilanteeseen ja  työn hakemiseen. Tarkoitus on myös räätälöidä kurssin sisältöä jonkin verran osallistujien taustan mukaan.

Mieti, voisiko tämä kurssi olla sinulle hyvä ratkaisu, jos:

  • haet uutta suuntaa urallesi,
  • olet kiinnostunut kansainvälisistä työmarkkinoista tai
  • hakemassa tai saanut ensimmäistä kertaa töitä Saksasta.

Katso täältä kurssin tarkemmat sisällöt: Töissä Saksassa – Johdatus Saksan työelämään 25.10.-1.11.2020

Kurssin hinnaksi laitoin kokeiluluontoisesti huippuhalvan 49 €. Hinta on edullinen, koska idea on nyt ensimmäisellä kerralla myös testata sisältöä ja konseptia. Toivon tottakai, että mahdollisimman moni pääsisi mukaan!

Laskun voi ainakin saksalaisessa verotuksessa laittaa verovähennyskelpoisena työnhaku- tai koulutuskuluiksi. (En totta puhuen muista, miten on asian laita, jos asut Suomessa tai maksat verot sinne.)

Lockdownin aikana minulle ehdotettiin muutamaan otteeseen kurssin järjestämistä… ja n. vuosi sitten suunnittelin jo ihan tavan seminaaripäivää Berliinissä. (Se kaatui liian suuriin järjestämiskustannuksiin …) Olen todella iloinen, että kurssi vihdoin toteutuu tässä muodossa. Olisi upeaa päästä auttamaan juuri sinua sen seuraavan työelämän mäennyppylän yli.

Alustana Facebook

Käytämme kurssialustana facebookia, koska suurin osa osallistujista tullee facebookin kautta, eli kanava on se helpoin vaihtoehto käyttäjälle. Lisäksi videot ovat automaattisesti katsottavissa heille, jotka eivät pääse paikalle ja keskustelua voi jatkaa ryhmässä vaikkapa suoraan videon alle.

Toivonkin, että osallistujia ilmoittautuu sen verran, että voimme vaihtaa ajatuksia työelämästä ja kokemuksista ryhmässä. Usein varsinkin kulttuuriasiat eivät ole yksiselitteisiä, vaan riippuvat niin firman työkulttuurista, toimialasta kuin siitä, missä päin Saksaa on töissä. Ajatustenvaihto siis kannattaa.

Jos Töissä Saksassa -kurssi kiinnostaa, voit ilmoittautua tai kysellä lisätietoja sähköpostilla tyosaksassa@gmail.com.

Kurssin sivuille: Töissä Saksassa – Johdatus Saksan työelämään 25.10.-1.11.2020

Ja jos et ole vielä ehtinyt, liity nyt postituslistalle, niin saat sieltäkin lisätietoja kursseista ja muista suunnitelmista!
Työ Saksassa -uutiskirje

Psssst. Laita viestiä ja vinkkiä myös, jos olet kiinnostunut toisenlaisesta kurssikokonaisuudesta tai aihepiiristä. Olen pyöritellyt mielessäni esimerkiksi Työhakemus-workshoppia.

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: