fbpx
Wolfsburg / Berliini, Saksa
tyosaksassa@gmail.com

Blogin luetuimmat 2020

Työ Saksassa: Blogin luetuimmat 2020

Näin vuoden lopussa on mukava katsoa taaksepäin, ja miettiä mitä kaikkea on taas tullut julkaistua vuoden aikana ja miten se on otettu vastaan. Blogin luetuimmat artikkelit vuodesta toiseen ovat muuttajan paperisota (yli 3500 lukijaa 2020) ja Vuoden lomapäivät (5000 lukijaa 2020)… ne kun kiinnostavat myös kohderyhmän ulkopuolella JA ovat helposti löydettävissä googlella. Myös palkka-jutut (yhteensä yli 7000 lukijaa vuonna 2020) sijoittuvat luetuimpien juttujen kärkeen.

Blogini lukijamäärät eivät tietenkään vastaa monien lifestyle-blogien lukijamääriä ja se on ihan OK. Minulle (ja silloin tällöin myös yhteistyökumppaneille) tärkeintä on, että blogiin löytävät ne ihmiset, joille jutuista on apua.

Perustin loppuvuodesta blogille vihdoin myös Instagram-tilin! En postaa usein, ja olen “Story-Muffel”, mutta tervetuloa seuraamaan blogia myös sitä kautta:

 

TOP 3 Blogin luetuimmat 2020

Tämän vuoden aikana kirjoitetuista jutuista suosituimpia olivat:

  1. Suomi ja Saksa – TOP 5 kulttuurierot työelämässä (+ 1900 lukijaa)

Yleisartikkelit pärjäävät hyvin! Paneudun itse usein nypläämään yksityiskohtia, mutta ehkä olisi hyvä välillä viilata pilkkua vähän vähemmän ja koota ajatuksia isommiksi linjoiksi… siinäpä tavoitetta ensi vuodelle!

 

  1. Se vaarallinen huumori (+ 1800 lukijaa)

Huumori aiheena kiehtoo minua suuresti. Lyötyäni Saksassa vuosikausia omaa päätäni seinään opettelin pitämään suuni kiinni. Kuvittelen löytäneeni saksalaisen huumorin ytimeen ja tämä artikkeli kokoaa ajatukseni siitä. Juttu herätti paljon keskustelua sosiaalisessa mediassa ja myös paljon riitasointuja, eikä ihme. Huumori on ennen kaikkea subjektiivinen kokemus ja sidoksissa tilanteisiin ja yhteisöihin yhtä paljon kuin kulttuureihin.

 

  1. TOP 3 vieraan kielen puhujan ongelmia (+ 1000 lukijaa)

Joskus on hyvä saada sanoa: Hitto kun on hankalaa! Kieli poskessa kirjoitettu artikkeli kokemuksista vieraan kielen puhujana. Kun toimimme vieraalla kielellä, joudumme usein epämukavuusalueelle. Joskus samat ongelmat ja ilmiöt toistuvat kerrasta toiseen… myös tämä juttu aiheutti paljon keskustelua ja avautumista.

Tuskailin jossain vaiheessa sen kanssa, että blogiin pitäisi saada enemmän henkilökohtaista tatsia! Näin bloggareille aina neuvotaan ja somekin kuulemma räjähtää, kun lataa oman naamansa eetteriin. Lukijamäärien valossa minä saan kuitenkin jättää valovoimaisen persoonani sivuun myös tulevaisuudessa! Jutut hevosestani ja työnhakijan ikäkriisistä eivät kirineet lukijatilastojen kärkipäähän. Ikänainen -juttua luettiin vain 700 kertaa, joka on aika keskiverto lukijamäärä vuoden aikana yhdelle jutulle. Toisaalta ajankohtakin vaikuttaa: Syksyllä julkaistuja juttuja ei tietenkään ole luettu vielä suhteessa niin paljon kuin keväällä julkaistuja. Omat juttuni ovat aika ikivihreitä, ja niistä monia luetaan säännöllisesti vielä vuosia julkaisusta.

Tein myös pari videota ja niitä katseltiin yhteensä yli 400 kertaa vain tämän blogin kautta. Videoihin pääsee käsiksi vain blogin linkillä.

 

 

Videokokemus oli hauska, ehkä teen tulevaisuudessa lyhyempiä tietoiskuja blogiin ja someen, mutta jätän luultavasti pitkät videot muille… editointi on aikaa vievää puuhaa. Enkä jaksa stailata itseäni, joten videot ovat kaameaa katseltavaa. Shame on me.

Ensi vuonna haluan ehdottomasti satsata taas haastatteluihin! Ehkä teen sitten niitä videomuodossa.

Jos luet blogiani säännöllisesti, olisi hauska kuulla, mikä oli sinun suosikkijuttusi tänä vuonna ja miksi? Millaisia juttuja haluaisit lukea ensi vuonna? Vai pitäisikö minun sittenkin tehdä videoita?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: