fbpx
Wolfsburg / Berliini, Saksa
tyosaksassa@gmail.com

Tunnelmia syksyn rekrytointimarkkinoilta

Tunnelmia syksyn rekrytointimarkkinoilta Photo by Malte Helmhold on Unsplash

Nyt loppukesällä olen herännyt siihen, että puhelin on alkanut taas pitkästä aikaa soida ja email laulaa! Saksalaiset headhunterit ovat heränneet suviunosiltaan ja koronan aiheuttama notkahdus työpaikkojen tarjonnassa on voitettu. Nyt näyttää olevan työnhakijan markkinat.

Omat LinkedIN- ja XING-profiilini ovat -häpeän tunnustaa- puolivillaisesti hoidettuja, mutta silti tarpeeksi kiinnostavia kirvoittaakseen muutaman yhteydenoton; luulenpa, että IT-alan osaajilla, insinööreillä, hoitoalan ammattilaisilla ja myynnin ammattilaisilla puhelinlangat laulavat ja hoosiannaa.

Mielenkiintoinen tieto saattaa olla teille, jotka etsitte töitä markkinoinnin alalta: Ensimmäisen kerran pariin vuoteen paikkoja on runsaasti auki ja hakulistalla näyttää olevan digiosaamista (google, SEO, Some etc). Olisiko niin, että saksalaiset PK-yritykset ovat vihdoin saattaneet digitaalisaation myös operatiiviselle tasolle ja uusia markkinoita on herätty hakemaan online-kanavien kautta.

Myynnin puolelta yhteydenotot liittyvät suomalaiseen taustaan (myynti-alan kokemusta minulla ei juuri ole) – eli jos sinä uskallat kokeilla siipiäsi myynnin parissa, alalla voisi avautua paikkoja myös alanvaihtajille.

Kirjoitatko työhakemusta? Apuja saksalaisen työhakemuksen kirjoittamiseen löytyy näistä E-kirjoista!

Työvoimapulaa Palvelualoilla

Viime viikolla kävin Berliinissä lepuuttamassa mieltäni, tapaamassa ystäviä ja haistelemassa suurkaupungin tuulia.

Käväisin myös lempparikirjakaupassani Hugendubelilla tilaamassa yhden kirjan ja kyselin onko heillä vielä kahvilatoimintaa. Tykkään heidän olohuonemaisesta konseptistaan: On ihan mahtavaa etsiä hyvää lukemista rauhassa ajan kanssa, sclhürfailla saamalla antaumuksella kahvia ja lepuuttaa jalkoja. AH!

Minua palveli sattumalta myymäläpäällikkö ja hän oli lievästi turhautunut, vaikka ystävällisesti vastasikin: Olisi mukavaa avata kahvila, mutta heiltä puuttuu miehityksestä kahdeksan työntekijää! Korona on kuulemma saanut palvelualojen ammattilaiset ja jopa opiskelijat kääntämään selkänsä suhdanneherkille aloille. Työtilaisuuksia on siis tarjolla paljon! Muista että Saksassa voit etsiä palvelualan työpaikkoja vaikkapa ryhtymällä itse omaksi käyntikortiksesi ja kävelemällä sisään liikkeeseen.

MUUTEN – Muistakaa ihmiset kannattaa tavan kirjakauppoja nyt kun se on taas mahdollista – jos siis luette vielä kirjoja muutenkin kuin digitaalisena. Tämä oheinen tarjous (affiliate-linkki kuvasta) on tietenkin online-juttu, mutta Hugendubelilla on onlinekaupan ohella vielä myös toimipisteitä jäljellä.Millaisia tunnelmia omalla alallasi on? Onko työpaikka löytynyt helposti vai onko se kiven alla? Oletko hakenut töitä tai onko sinua pyydetty töihin?

 

One Response

  1. […] työmarkkinoilla on nyt hakijan markkinat. Kirjoitin tästä myös aiemmin syksyllä jutussa Tunnelmia syksyn rekrytointimarkkinoilta – Jo silloin oli selkeästi nähtävillä, että headhunterit olivat aktiivisesti liikkeellä. […]

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: