fbpx
Wolfsburg / Berliini, Saksa
tyosaksassa@gmail.com

Hakemuksesta Haastatteluun -kirja on julkaistu!

hakemuksesta haastatteluun

Vuosien työ on paketissa ja Hakemuksesta Haastatteluun – Työnhaku Saksassa -kirja on julkaistu.

Kirja saattelee hakijan hakemusprosessin läpi hakemuskirjeen kirjoittamisesta haastatteluun, palkkapyyntöön ja työehtojen perusteisiin. Lisäksi kirja käsittelee saksalaisen ja suomalaisen työkulttuurin eroja ja miten ne vaikuttavat hakuprosessiin. Kirja keskittyy konkreettisiin neuvoihin, mutta välittää samalla yleistietoa Saksan työmarkkinoista ja työkulttuurista.

Asiantuntijana kirjan toimitusprosessissa on tukenut Marcus Honkanen (Nordic Minds) jolla on pitkä kokemus kansainvälisistä rekrytoinneista Suomen ja Saksan välillä. Hän on kirjoittanut kirjaan kokonaisia kappaleita ja tuo mukaan headhunterin näkökulmaa työnhakuun Suomen ja Saksan välillä.

Hakemuksesta Haastatteluun - Työnhaku Saksassa

 

Miksi työnhakua Saksassa kannattaa miettiä?

Olemme päällisin puolin hyvin samanlaisia, me suomalaiset ja saksalaiset: Työ on meille tärkeää ja teemme sitä suurella sydämellä. Periaatteessa työkulttuureissamme on enemmän samaa kuin eroja. Kuitenkin saksalainen työkulttuuri ja tapa tehdä asioita voi yllättää suomalaisen kuitenkin jo työnhakuvaiheessa. Menestys työnhaussa tyssää usein siihen, ettemme ymmärrä saksalaisia työnhakukäytäntöjä tai työkulttuuria.

Työnhaussa on aina omat haasteensa, mutta kun haet töitä Saksasta, saksalaiselta työnantajalta, soppaa maustavat vieras kieli, erilaiset tavat ja standardit sekä jonkin verran jäykempi hakemuskulttuuri kuin Suomessa. Ja jos suoriudut kunnialla hakemuksen teosta ja sinulla on matkassa myös hiukan onnea, voit edetä työhaastatteluun asti. Siellä on puolestaan edessä uudet haasteet: Mitä kertoa, miten käyttäytyä, mitä puet päälle? Millaisia asioita saksalaiset työnantajat arvostavat? Ja entä jos sinulle tarjotaan työpaikkaa? Millainen sopimus on hyvä ja miten määrittelet palkkatasosi?

Hakemuksesta Haastatteluun – Työnhaku Saksassa -opas käsittelee työnhakua askel askeleelta ja selittää myös käytäntöjen taustoja. On helpompi sopeutua paikalliseen kulttuurin, kun ymmärtää miksi asioita tehdään eri tavalla.

 

Hakemuksesta haastatteluun - Työnhaku Saksassa

Miksi kirjoitin kirjan?

Työnhausta Saksassa ei ole juuri kirjoitettu mitään ajankohtaista, kliseitä kummempaa. Pölyttyneet 70-luku-henkiset kauppatapaoppaat voi puolestani jättää kirjaston hyllyyn. Kirjani on looginen jatkumo blogin ajankohtaisille pohdinnoille ja siinä puhutaan samoista asioista kuin blogissa. Kirja mediana tarjoaa kuitenkin mahdollisuuden sukeltaa syvemmälle teemaan ja käsitellä asioita osana laajempaa kokonaisuutta.

Olen käyttänyt vuosia perehtyessäni saksalaiseen työelämään ja työnhakuun, työskennellyt yli 15 vuotta Saksassa ja ollut mukana sekä paikallisissa yrityselämän kuvioissa, useissa verkostoissa että Suomi-Saksa-rajapinnalla. Mielestäni on tärkeää siirtää tätä osaamista eteenpäin. Toivon voivani helpottaa monien tietä Saksaan ja parantaa mahdollisuuksia saada töitä Saksassa.

Hakemuksesta Haastatteluun - Työnhaku Saksassa

 

 

Hakemuksesta haastatteluun – Työnhaku Saksassa
E-Kirja
2022, Wolfsburg
115 Sivua
ISBN: 978-3-00-071799-4
Kustannustoimittaja: Minttu Carole

 

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: