fbpx
Wolfsburg / Berliini, Saksa
tyosaksassa@gmail.com
KURSSIT JA KOULUTUKSET

Aloita kevät 2021 uusilla askelmerkeillä!

Haetko uutta suuntaa urallesi? Kiinnostaako kansainväliset työmarkkinat? Haetko töitä Saksasta?
Lähde mukaan Työ Saksassa -kursseille.  Tarjolla on nyt kattava e-kurssi ”Saksalainen työkulttuuri”!  Pystyt suorittamaan kurssin omassa aikataulussasi.

Saksalainen työkulttuuri -kurssi

Tulossa Saksaan? Miten voin auttaa?

Työ Saksassa on blogi, työnhaun tietopankki, uraverkosto ja yritys.

Blogi ja tietopankki

Työ Saksassa -sivuston sydän on saksalaista työelämää käsittelevä blogi. Millainen on saksalainen verotus? Mitä teen jos joudun työttömäksi? Mistä vinkkejä työnhakuun?Lisäksi löydät sivuiltani pari E-opasta, jotka neuvovat saksalaisen työhakemuksen saloihin kohta kohdalta

E-kirjat


Sisällöntuotanto ja mainonta

Onko tuotteesi tai palvelusi arvokas lisä ulkosuomalaisen arkipäivään? Arvostatko reipasotteista viestintää tai haluat palvelusi paremmin näkyville Saksassa? Työ Saksassa -blogi ja some-kanavat sopivat erinomaisten tuotteiden ja palveluiden sisältömarkkinoinnille.

Ota yhteyttä ja pyydä mediakortti tai jutellaan lisää!

Yhteistyötä?

Hae työpaikkaa ja verkostoidu!

Verkostoissa on voimaa. Lähde mukaan Facebook-ryhmään, jossa yli 3000 suomalaista työnhakijaa, yrittäjää ja työelämästä kiinnostunutta vaihtaa tietoja Saksan avoimista työpaikoista, jotka sopivat erityisesti suomalaisille. Voit julkaista myös oman työhakusi täällä.

Työpaikat Saksassa

Koulutus ja kurssit

Saksalainen ja suomalainen työelämä toimivat osittain eri säännöillä. Ota kerralla saksalaiset käytännöt haltuun ja osallistu kursseilleni tai pyydä henkilökohtaista konsultointia. Huom! Koulutuksia voi räätälöidä myös yritysten tarpeisiin. Pyydä tarjous!

Kurssit

Kiinnostaako työ Saksassa? 

Liity postituslistalle! 

Työ Saksassa

Idean takana

Missioni on auttaa suomalaisia työnhakijoita löytämään paikkansa saksalaisilta työmarkkinoilta ja luoda samalla näkyvyyttä suomalaisille yrityksille. Uskon, että ymmärtämällä paikallista työkulttuuria ja käytäntöjä voit lisätä mahdollisuuksiasi löytää työtä sekä edellytyksiäsi kehittyä urallasi ja viihtyä työssäsi.

Olen työskennellyt Saksassa 15 vuotta. ”Työ Saksassa”-projektissa yhdistän markkinoinnin, viestinnän ja tulevaisuustutkimuksen taustani kulttuurien ymmärrykseen sekä vankkaan kokemukseen saksalaisesta liike-elämästä ja työstä Suomi-Saksa rajapinnalla.

Paneudun aiheisiini antaumuksella. Työkulttuurin asiantuntijana minun on varmistettava, että pysyn etulinjassa nopeasti muuttuvassa maailmassa. Enkä ole yksin – tämä on haaste, joka meillä kaikilla on työelämässä, riippumatta alasta tai työkokemuksesta.

Työskentely ulkomailla ei ole aina helppoa. Tarvitsemme paikan oppia muilta ja jakaa parhaita käytäntöjä. Työ Saksassa on ympäristö, jossa voimme kehittää ja hioa osaamistamme. Kun opimme yhdessä ja toisiltamme, kaikki voittavat.

Tervetuloa mukaan ideoimaan, toteuttamaan ja osallistumaan!

Maria Heiskanen-Schüttler

Mitä meistä sanotaan?

Tyytyväiset yhteistyökumppanit ovat paras palkka.

Marian esitelmän jälkeen pystyin tunnistamaan saksalaisen työkulttuurin ominaisuuksia, joihin suomalaisena helposti kompastuu. Oma työ näyttäytyi eri valossa ja luento antoi lisäkompetensseja paikalliseen viestintään ja työtapoihin. Kumpa olisin viisi vuotta sitten Stuttgartiin muutettuani saanut kyseisen tietopaketin, olisin säästynyt monelta päänpyörittelyltä! 

Miia Sollo

Head of Design Management / Stuttgart

Monday Blues -blogi

Saunatuotteiden myynnissä ja markkinoinnissa näkyvyys on tärkeää. Olemme tehneet Marian kanssa hedelmällistä yhteistyötä erinäisissä viestintä- ja markkinointiprojekteissa. Hänen bloginsa kautta olen saanut erinomaista näkyvyyttä saunatuotteilleni ja yhteistyö jatkuu!

Kati Niemi

Sauna maailmalla / Allgäu

Sauna maailmalla -sivusto

Maria on hyvin verkostoitunut Saksa-asiantuntija, joka on auttanut lukuisia suomalaisia pääsemään kiinni saksalaiseen kulttuuriin ja työelämään mm. bloginsa, ja Työpaikat Saksassa -Facebook-ryhmän ansiosta. Hänen tekstinsä ovat paitsi auttaneet itseäni alkuun saksalaisessa työelämässä, Työpaikat Saksassa -ryhmän kautta olen saanut paljon näkyvyyttä rekrytoinneilleni haastavalla markkinalla Berliinissä. 

Anita Nousiainen

Viestinnän ja markkinoinnin ammattilainen, München

Uusimmat Blogijutut

Asiaa Saksan työelämästä, työnhausta, yrittäjyydestä, opiskelusta, byrokratiasta ja suomalaisten Saksan-kokemuksista. Välillä liikutaan myös vähän asian vieressä.

Tekoäly Saksassa / Photo by Ashwin Vaswani on Unsplash

Digitaalinen rekrytointi: Kun tekoäly valitsee, valitseeko se sinut?

Tekoälyn käyttö lupaa tehokkaampia työprosesseja ja objektiivisempia päätöksiä henkilöstöhallinnossa. Vielä vuosikymmen sitten tieteiskirjallisuudelta kuulostaneet prosessit ovat nyt jokapäiväinen juttu: Tekoäly (AI, artificial intelligence) on hyödyllinen apuväline, jota käytetään nyt yhä[…]

Read more
Sirkka Renger työskentelee Saksassa projektipäällikkönä IT-alalla.

IT-alalla projektipäällikkönä – haastattelussa Sirkka Renger

IT-ala kuuluu Saksassa ehdottomasti Korona-ajan voittajiin. Saksan ponnistus digiloikkaan on saanut alan kuumenemaan ja osaajia etsitään jatkuvasti – aina Suomesta asti. Karlsruhessa asuva Sirkka Renger ei lähtenyt Saksaan IT-hommiin tällä[…]

Read more
Saksalainen työkulttuuri -kurssi

Miten puhun saksalaisesta työkulttuurista?

Saksalainen ja suomalainen työkulttuuri ovat päällisin puolin hyvin samanlaisia. Mutta kun aloitat työn saksalaisessa yrityksessä, huomaat, että ensivaikutelma pettää. Jotain on toisin. Mutta mitä? Ensimmäisenä huomaamme konkreettiset asiat. Ehkä yhteiset[…]

Read more

Don’t be a stranger!

Mitä tuli mieleen? Kerro!

tyosaksassa@gmail.com

%d bloggaajaa tykkää tästä: