fbpx
Wolfsburg / Berliini, Saksa
tyosaksassa@gmail.com

Työ Saksassa -Blogin takana

Olen Maria, asun perheeni kanssa Wolfsburgissa ja työskentelen kansainvälisen markkinoinnin parissa. Olen asunut ja työskennellyt Saksassa vuodesta 2006.

Tuumasta toimeen…

Maaliskuussa 2020 järjestimme suomalaisnaisille 100 hengen verkostoitumistaphtuman Frankfurtissa.

Sain Työ Saksassa -blogiin idean syksyllä 2016, kun huomasin, ettei saksalaisesta työelämästä ole juurikaan tietoa tarjolla suomeksi. Siltä pohjalta syntyi ensin suosittu Facebook-ryhmä Työpaikat Saksassa (nyt yli 3000 jäsentä), jossa voit seurata ajankohtaisia työpaikkailmoituksia, verkostoitua ja keskustella työelämän tuulista sekä Suomalaiset Saksassa -ryhmä XINGissä.  Ja sen jälkeen tämä sivusto, jonka tarkoitus on luoda kiinnostavaa ja hyödyllistä sisältöä em. kanaviin. Lisäksi olen yksi Finnish Women Worldwide -organisaation perustajajäsenistä. Uskon lujasti verkostoihin ja peer helpin voimaan!

Oma työhistoriani

Taas ollaan oltu kilttinä! Pukin Saksan-vierailulla myös media ja porot olivat mukana.

Omat kannukseni työelämästä olen kerännyt pääasiassa viestinnän ja markkinoinnin parissa. Olen asunut Saksassa vuodesta 2006, työskennellen ensin neljä vuotta konsulttina berliiniläisessä mainostoimistossa mm. Helsingin kaupungin viestinnän parissa ja myöhemmin Suomen suurlähetystössä Berliinissä viestintäosastolla. Tällä hetkellä työskentelen Braunschweigissa, pienessä, mutta kansainvälisessä sveitsiläisyrityksessä markkinoinnin parissa. Siellä puuhaan (parin vaikuttajamarkkinoinnille ja sosiaalisen median strategialle omistetun vuoden jälkeen) sisäisen viestinnän ja B2B-markkinoinnin kanssa. Käytännössä kehitän platformeja ja suunnittelen markkinointi/viestintäkonseptit niiden ympärille. Olen innostunut lisäksi yrityskulttuurin ja projektien kehittämisestä agile, LEAN ja scrum-hengessä ja viime aikoina olen opetellut myös ohjelmointia. 

Motivaatiosta ja metodeista

Ryhdyn mielellään tuumasta toimeen ja koen, että on hedelmällistä kokeilla monenlaisia uusia juttuja. Aktiivisuuden ja uteliaisuuden kautta olen tavannut mielettömiä ihmisiä ja luonut mahtavan verkoston rohkeita ja upeita ulkosuomalaisia. 

Tykkään vaihtuvista tehtävistä, mutta en ole (vielä ainakaan!) kaikkien alojen asiantuntija. Teen asia-artikkeleita varten runsaasti taustatyötä ja kehitän juttuja usein vielä julkaisun jälkeen sosiaalisessa mediassa muiden Saksassa työskentelevien suomalaisten tietojen ja ideoiden pohjalta. Yhteistyössä on voimaa.

Blogin ja ryhmän kautta olen huomannut, miten suuri tarve Saksaan muuttaneilla ja muuttamassa olevilla suomalaisilla on keskustella ja vaihtaa kokemuksia Saksan työelämästä. Pääsy ”sisään” työelämään ja pärjääminen varsinkin ensimmäisinä vuosina voi olla hankalaa. Hienointa tässä työssä on motivaation ja positiivisen meiningin tuottaminen ihmisille ja se, että moni on saanut konkreettista apua esimerkiksi työpaikan löytymiseen.

Yrittäjyys

 

Finnish Women Worldwide -tapahtuma Frankfurtissa 2020

Suomalainen ja saksalainen kulttuuri eroavat toisistaan.

Olen luennoinut silloin tällöin työelämä-aiheista yrityksissä ja ajatus yrittäjyydestä on kypsynyt vähitellen. Vuoden 2020 lopussa aloitin tarjoamaan mm. luentoja, kursseja ja koulutuksia Saksan työelämästä ja ulkosuomalaisuudesta. Lisäksi tarjoan yrityksille mahdollisuuksia sisältömarkkinointiin sivuillani. Tavoitteeni on luoda verkosto, jonka avulla myös muut ulkosuomalaiset yrittäjät pääsevät hyötymään blogini näkyvyydestä. En näe muita yrittäjiä kilpailijoina, vaan uskon synergiaan ja yhteistyöhön.

Työn alla minulla on myös yksi hitaammin valmistuvaa kokonaisuus: opas työnhakuun Saksassa. Suunnitelmissa on myös toinen vähän jännittävämpi ja kevyempi teos, joka  keskittyy -yllätys, yllätys- myös työelämään Saksassa.

Lisätietoja: Palvelut ja tuotteet

Yhteystiedot

Aihe-ehdotukset ja palaute on tervetullutta. Jos haluat kirjoittaa blogiin, antaa haastattelun tai tehdä muuten yhteistyötä, ota yhteyttä!

Maria Heiskanen-Schuettler

Työ Saksassa

Maria Heiskanen-Schüttler
tyosaksassa (@) gmail.com
Tel. 0049-(0)176-577 644 06 / Maria
Facebook-ryhmä ”Työpaikat Saksassa
Suomalaiset Saksassa -ryhmä XINGissä

 

 

 

 

Mediassa:

Finntastic: Finnish Women Worldwide:  Deutsch-finnischer Alltag – Aus der Leben einer Auslandsfinnin

HS 12.3.2017: Volkswagenin piippujen pitkä varjo – Päästöskandaalin pääkaupunki Wolfsburg vaikenee huijauksesta

%d bloggaajaa tykkää tästä: