fbpx
Wolfsburg / Berliini, Saksa
tyosaksassa@gmail.com

Työ Saksassa -Blogin takana

Olen Maria, asun perheeni kanssa Wolfsburgissa ja työskentelen kansainvälisen markkinoinnin parissa.

Tuumasta toimeen…

Sain Työ Saksassa -blogiin idean syksyllä 2016, kun huomasin, ettei saksalaisesta työelämästä ole juurikaan tietoa tarjolla suomeksi. Siltä pohjalta syntyi ensin suosittu Facebook-ryhmä Työpaikat Saksassa (3000 jäsentä), jossa voit seurata ajankohtaisia työpaikkailmoituksia, verkostoitua ja keskustella työelämän tuulista sekä Suomalaiset Saksassa -ryhmä Xingissä.  Ja sen jälkeen tämä sivusto, jonka tarkoitus on luoda kiinnostavaa ja hyödyllistä sisältöä em. kanaviin. Lisäksi olen yksi Finnish Women Worldwide -organisaation perustajajäsenistä. 

Oma työhistoriani

Omat kannukseni työelämästä olen kerännyt pääasiassa viestinnän ja markkinoinnin parissa. Olen asunut Saksassa vuodesta 2006, työskennellen ensin neljä vuotta konsulttina berliiniläisessä mainostoimistossa lähinnä Helsingin kaupungin viestinnän parissa ja myöhemmin Suomen suurlähetystössä Berliinissä viestintähommissa. Tällä hetkellä työskentelen Braunschweigissa, pienessä, mutta kansainvälisessä sveitsiläisyrityksessä markkinoinnin parissa. Siellä puuhaan (parin vaikuttajamarkkinoinnille ja sosiaalisen median strategian kehittämiselle omistetun vuoden jälkeen) sisäisen viestinnän ja BtoB-markkinoinnin kanssa. Olen innostunut lisäksi yrityskulttuurin kehittämisestä ja haluaisin oppia ohjelmointia. Minusta on tullut viime vuosina lähes IT-nörtti! 

Motivaatiosta ja metodeista

Toimin mielellään tuumasta toimeen -periaatteella ja koen, että on hedelmällisempää kokeilla monenlaisia uusia juttuja. Aktiivisuuteni kautta olen tavannut mielettömiä ihmisiä ja luonut mahtavan verkoston rohkeita ja upeita ulkosuomalaisia. 

Tykkään vaihtuvista tehtävistä, mutta en ole (vielä ainakaan!) kaikkien alojen asiantuntija. Teen asia-artikkeleita varten runsaasti taustatyötä ja kehitän juttuja usein vielä julkaisun jälkeen sosiaalisessa mediassa muiden Saksassa työskentelevien suomalaisten tietojen ja ideoiden pohjalta. Yhteistyössä on voimaa.

Blogin ja ryhmän kautta olen huomannut, miten suuri tarve Saksaan muuttaneilla ja muuttamassa olevilla suomalaisilla on keskustella ja vaihtaa kokemuksia Saksan työelämästä. Pääsy ”sisään” työelämään ja pärjääminen varsinkin ensimmäisinä vuosina voi olla hankalaa. Hienointa tässä työssä on motivaation ja positiivisen meiningin tuottaminen ihmisille ja se, että moni on saanut konkreettista apua esimerkiksi työpaikan löytymiseen.

Yrittäjyys

Olen luennoinut silloin tällöin työelämä-aiheista ja ajatus yrittäjyydestä on kypsynyt vähitellen. Vuoden 2020 lopussa aloitan tarjoamaan järjestelmällisesti mm. luentoja, kursseja ja koulutuksia Saksan työelämästä ja ulkosuomalaisuudesta. Lisäksi tarjoan yrityksille mahdollisuuksia sisältömarkkinointiin sivuillani. Nyt työn alla on myös kaksi kirjaa! Toinen on opas työnhakuun Saksassa ja toinen vähän jännittävämpi ja kevyempi teos keskittyy -yllätys, yllätys- myös työelämään Saksassa.

Lisätietoja: Palvelut ja tuotteet

Yhteystiedot

Aihe-ehdotukset ja palaute on tervetullutta. Jos haluat kirjoittaa blogiin, antaa haastattelun tai tehdä muuten yhteistyötä, ota yhteyttä!

Maria Heiskanen-Schuettler

Työ Saksassa

Maria Heiskanen-Schüttler
tyosaksassa (@) gmail.com
Tel. 0049-(0)176-577 644 06 / Maria
Facebook-ryhmä ”Työpaikat Saksassa
Suomalaiset Saksassa -ryhmä XINGissä

 

 

 

 

Mediassa:

Finntastic: Finnish Women Worldwide:  Deutsch-finnischer Alltag – Aus der Leben einer Auslandsfinnin

HS 12.3.2017: Volkswagenin piippujen pitkä varjo – Päästöskandaalin pääkaupunki Wolfsburg vaikenee huijauksesta

%d bloggaajaa tykkää tästä: