Wolfsburg / Berliini, Saksa
tyosaksassa@gmail.com

Blogin takana

Työpaikoista, työelämästä ja saksalaisesta kulttuurista

Olen Maria, asun perheeni kanssa Wolfsburgissa ja työskentelen kansainvälisen markkinoinnin parissa.

Sain blogiin idean syksyllä 2016, kun huomasin, ettei saksalaisesta työelämästä ole juurikaan tietoa tarjolla suomeksi. Siltä pohjalta syntyi ensin suosittu Facebook-ryhmä ”Työpaikat Saksassa”, jossa voit seurata ajankohtaisia työpaikkailmoituksia, verkostoitua ja keskustella työelämän tuulista sekä Suomalaiset Saksassa -ryhmä Xingissä.  Ja sen jälkeen tämä sivusto, jonka tarkoitus on luoda kiinnostavaa ja hyödyllistä sisältöä em. kanaviin. Lisäksi olen yksi Finnish Women Worldwide -organisaation perustajajäsenistä.

Omat kannukseni työelämästä olen kerännyt pääasiassa viestinnän ja markkinoinnin parissa. Olen asunut Saksassa vuodesta 2006, työskennellen ensin neljä vuotta konsulttina Berliinin ja Helsingin paikallisessa mainostoimistossa suhdetoimintaa edistäen ja myöhemmin Suomen suurlähetystössä Berliinissä. Tällä hetkellä työskentelen Braunschweigissa, pienessä, mutta kansainvälisessä sveitsiläisyrityksessä markkinoinnin parissa. Siellä puuhastelen (parin vaikuttajamarkkinoinnille ja sosiaalisen median strategian kehittämiselle omistetun vuoden jälkeen) sisäisen viestinnän ja BtoB-markkinoinnin kanssa.

Tykkään vaihtuvista tehtävistä, mutta en ole (vielä ainakaan!) kaikkien alojen asiantuntija. Teen asia-artikkeleita varten runsaasti taustatyötä ja kehitän juttuja usein vielä julkaisun jälkeen sosiaalisessa mediassa muiden Saksassa työskentelevien suomalaisten tietojen ja ideoiden pohjalta. Aihe-ehdotukset ja palaute on tervetullutta. Jos haluat kirjoittaa blogiin, antaa haastattelun tai tehdä muuten yhteistyötä, ota yhteyttä!

Maria Heiskanen-Schuettler

Työ Saksassa

Maria Heiskanen-Schüttler
tyosaksassa (@) gmail.com
Tel. 0049-(0)176-577 644 06 / Maria
Facebook-ryhmä ”Työpaikat Saksassa
Suomalaiset Saksassa -ryhmä XINGissä

 

 

 

 

Mediassa:

Finntastic: Finnish Women Worldwide:  Deutsch-finnischer Alltag – Aus der Leben einer Auslandsfinnin

HS 12.3.2017: Volkswagenin piippujen pitkä varjo – Päästöskandaalin pääkaupunki Wolfsburg vaikenee huijauksesta

%d bloggaajaa tykkää tästä: