Wolfsburg / Berliini, Saksa
tyosaksassa@gmail.com

Tästä sivustosta…

Työpaikoista, työelämästä ja saksalaisesta kulttuurista

Työ Saksassa -sivusto on suunnattu kaikille Saksassa työskenteleville tai saksalaisesta työelämästä kiinnostuneille. Sivustolla käsittelen työelämää laajasti, cv:n kirjoittamisesta paikallisiin tapoihin ja työlainsäädäntöön. Blogissa kerron case-esimerkkien ja haastattelujen kautta suomalaisista työntekijöistä ja yrityksistä Saksassa. 

Blogi_Kumpi Saksa (1)

Saksan monet kasvot: Mikä toimii Bayerissa, ei välttämättä toimi Berliinissä.

Kirjoittajasta

Olen Maria, asun perheeni kanssa Wolfsburgissa ja työskentelen kansainvälisen markkinoinnin parissa.

Sain blogiin idean syksyllä 2016, kun huomasin, ettei saksalaisesta työelämästä ole juurikaan tietoa tarjolla suomeksi. Siltä pohjalta syntyi ensin suosittu Facebook-ryhmä ”Työpaikat Saksassa”, jossa voit seurata ajankohtaisia työpaikkailmoituksia, verkostoitua ja keskustella työelämän tuulista sekä Suomalaiset Saksassa -ryhmä Xingissä.  Ja sen jälkeen tämä sivusto, jonka tarkoitus on luoda kiinnostavaa ja hyödyllistä sisältöä em. kanaviin.

Omat kokemukseni työelämästä olen kerännyt pääasiassa viestinnän ja markkinoinnin parissa. Olen asunut Saksassa vuodesta 2006, työskennellen ensin neljä vuotta konsulttina Suomen ja Saksan välissä paikallisessa mainostoimistossa ja myöhemmin Suomen suurlähetystössä Berliinissä. Tällä hetkellä työskentelen Braunschweigissa, pienehkössä sveitsiläisyrityksessä kansainvälisen markkinoinnin parissa. 

En ole (vielä ainakaan!) kaikkien alojen asiantuntija. Teen asiajuttuja varten runsaasti taustatyötä ja kehitän juttuja usein vielä julkaisun jälkeen sosiaalisessa mediassa muiden Saksassa työskentelevien suomalaisten tietojen ja ideoiden pohjalta. Aihe-ehdotukset ja palaute on tervetullutta. Jos haluat kirjoittaa blogiin, antaa haastattelun tai tehdä muuten yhteistyötä, ota yhteyttä!

Maria Heiskanen-SchuettlerTyö Saksassa

Maria Heiskanen-Schüttler
tyosaksassa (@) gmail.com
Tel. 0049-(0)176-577 644 06 / Maria
Facebook-ryhmä ”Työpaikat Saksassa
Suomalaiset Saksassa -ryhmä Xingissä

 

%d bloggaajaa tykkää tästä: