Saksa johtamiskulttuuri työpaikka Saksassa
Sesam aukene! Saksalaiseen työelämään vie monta tietä – tästä blogista löydät ideoita etsintöihin.

Työpaikka Saksassa -blogi on suunnattu kaikille Saksassa työskenteleville tai saksalaisesta työelämästä kiinnostuneille. Blogi käsittelee työelämän eri osa-alueita cv:n kirjoittamisesta paikallisiin tapoihin ja työlainsäädäntöön.  Kerron myös case-esimerkkien ja haastattelujen kautta suomalaisista työntekijöistä ja yrityksistä Saksassa. Ehkäpä mukaan eksyy välillä myös omia kokemuksia, kiinnostavia tilaisuuksia, yritysesittelyjä tai työnhakuvinkkejä. 

Suomalaisesta perspektiivistä on tärkeä ymmärtää, että Saksa ei ole yksi valtio samalla tavalla kuin Suomi, vaan koostuu osavaltioista, joilla on laaja itsemääräämisoikeus. Työlait ovat tosin kaikissa osavaltioissa samat, mutta kulttuuri ja tavat vaihtelevat eri puolilla Saksaa, ja esimerkiksi Saksan jaon aikaiset perinteet näkyvät edelleen voimakkaasti myös työelämän toimintatavoissa.

Suuresta maasta löytyy yrityksiä super-luovista start-upeista perinteisiin keskisuuriin perheyrityksiin ja monikansallisiin konserneihin. Julkisen- ja kolmannen sektorin puolella organisaatiokohtaiset vaihtelut voivat olla vielä suurempia. Saksassa kannattaa siis varautua käyttämään sekä faksia että 3D-kopiokonetta. Joitain yleisiä linjoja voi tietysti vetää – esimerkiksi Bitte schöndanke schön ja Guten Tag kannattaa muistaa joka puolella.

Blogi_Kumpi Saksa (1)
Saksan monet kasvot: Mikä toimii Bayerissa, ei välttämättä toimi Berliinissä.

Aihe-ehdotukset ja palaute on tervetullutta. Jos haluat kirjoittaa blogiin tai antaa haastattelun, ota yhteyttä! Vuonna 2018 blogi avautuu myös kaupalliselle yhteistyölle.

Voit seurata blogia myös ”Työpaikka Saksassa”-Facebook-sivulla tai Twitterin (@SaksanTyopaikat) kautta. Muiden Saksassa asuvien suomalaisten kanssa voit verkostoitua suomalaisten Xing- ja LinkedIn-ryhmissä. Jos haet juuri nyt työtä Saksasta, suosittelen seuraamaan myös Työpaikat Saksassa-facebook-ryhmää.One thought on “ Tervetuloa kurkistamaan saksalaiseen työelämään!

Vastaa