Tästä sivustosta…

Työ Saksassa -blogi on suunnattu kaikille Saksassa työskenteleville tai saksalaisesta työelämästä kiinnostuneille. Blogi käsittelee työelämän eri osa-alueita cv:n kirjoittamisesta paikallisiin tapoihin ja työlainsäädäntöön. Kerron myös case-esimerkkien ja haastattelujen kautta suomalaisista työntekijöistä ja yrityksistä Saksassa. Välillä mukaan eksyy myös omia kokemuksia, kiinnostavia tilaisuuksia, yritysesittelyjä tai työnhakuvinkkejä. 

Suomalaisesta perspektiivistä on tärkeä ymmärtää, että Saksa ei ole yksi valtio samalla tavalla kuin Suomi, vaan koostuu osavaltioista, joilla on laaja itsemääräämisoikeus. Työlait ovat tosin kaikissa osavaltioissa samat, mutta kulttuuri ja tavat vaihtelevat eri puolilla Saksaa, ja esimerkiksi Saksan jaon aikaiset perinteet näkyvät edelleen voimakkaasti myös työelämän toimintatavoissa.

Suuresta maasta löytyy yrityksiä super-luovista start-upeista perinteisiin keskisuuriin perheyrityksiin ja monikansallisiin konserneihin. Julkisen- ja kolmannen sektorin puolella organisaatiokohtaiset vaihtelut voivat olla vielä suurempia. Saksassa kannattaa siis varautua käyttämään sekä faksia että 3D-kopiokonetta. Joitain yleisiä linjoja voi tietysti vetää – esimerkiksi Bitte schöndanke schön ja Guten Tag kannattaa muistaa joka puolella.

Blogi_Kumpi Saksa (1)
Saksan monet kasvot: Mikä toimii Bayerissa, ei välttämättä toimi Berliinissä.

Blogin takana

 

Olen Maria, asun perheeni kanssa Wolfsburgissa ja työskentelen kansainvälisen markkinoinnin parissa.

Sain blogiin idean syksyllä 2016, kun huomasin, ettei saksalaisesta työelämästä ole juurikaan tarjolla tetoa suomeksi. Siltä pohjalta syntyi ensin suosittu Facebook-ryhmä ”Työpaikat Saksassa”, jossa voit seurata ajankohtaisia työpaikkailmoituksia, verkostoitua ja keskustella työelämän tuulista sekä Suomalaiset Saksassa -ryhmä Xingissä.  Ja sen jälkeen tämä blogi, jonka tarkoitus on luoda kiinnostavaa ja hyödyllistä sisältöä em. kanaviin.

Omat kokemukseni työelämästä olen kerännyt pääasiassa viestinnän ja markkinoinnin parissa. Olen asunut Saksassa vuodesta 2006, ensin kahdeksan vuotta Berliinissä ja nyt viimeiset vuodet Wolfsburgissa. Tällä hetkellä työskentelen pienehkössä sveitsiläisyrityksessä kansainvälisen markkinoinnin parissa.

En ole (vielä ainakaan!) kaikkien alojen asiantuntija. Teen asiajuttuja varten melko paljon taustatyötä ja kehitän juttuja usein vielä julkaisun jälkeen sosiaalisessa mediassa muiden Saksassa työskentelevien suomalaisten tietojen ja ideoiden pohjalta. Koitan myös hankkia blogiin silloin tällöin haastatteluja ja kommentteja eri alojen ammattilaisilta.

Aihe-ehdotukset ja palaute on tervetullutta. Jos haluat kirjoittaa blogiin, antaa haastattelun tai tehdä muuten yhteistyötä, ota yhteyttä!

Maria Heiskanen-SchuettlerTyö Saksassa

Maria Heiskanen-Schüttler
tyosaksassa (@) gmail.com
Tel. 0049-(0)176-577 644 06 / Maria
Facebook-ryhmä ”Työpaikat Saksassa
Suomalaiset Saksassa -ryhmä Xingissä

 

3 Replies to “Tästä sivustosta…”

  1. Kaiuhean mielelläni tilaisin nuo molemmat, mutta sivuilla ei ole kenttää missä voi luoda profiilin…

    1. Moi Marita, tuo kauppa tosiaan tökkii välillä, pahoittelut! Jos haluat tilata kirjat, laittaisitko viestiä osoitteeseen tyosaksassa@gmail.com niin laitan tarvittavat tiedot 😊 maria

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.