fbpx
Wolfsburg / Berliini, Saksa
tyosaksassa@gmail.com

Hakemuksesta Haastatteluun – Työnhaku Saksassa

Hakemuksesta Haastatteluun – Työnhaku Saksassa

16,90

Uudessa e-kirjassaan yli 15 vuotta Saksassa asunut ja yrityselämässä toiminut Maria Heiskanen-Schüttler perehtyy saksalaisen työnhaun kiemuroihin. Kirja saattelee hakijan hakemusprosessin läpi hakemuksen kirjoittamisesta haastatteluun, palkkatasoon ja työehtojen perusteisiin. Lisäksi kirja käsittelee saksalaisen ja suomalaisen työkulttuurin eroja ja miten ne vaikuttavat hakuprosessiin. Asiantuntijana kirjan toimitusprosessia on tukenut Marcus Honkanen, jolla on pitkä kokemus kansainvälisistä rekrytoinneista Suomen ja Saksan välillä. Hän on kirjoittanut kirjaan useampia kappaleita ja tuo mukaan headhunterin näkökulmaa työnhakuun Suomen ja Saksan välillä.

Hakemuksesta haastatteluun – Työnhaku Saksassa
Kirjoittanut: Maria Heiskanen-Schüttler
E-Kirja
Julkaistu 2022, Wolfsburg
115 Sivua
ISBN: 978-3-00-071799-4
Kustannustoimittaja: Minttu Carole

Kuvaus

Hakemuksesta Haastatteluun – Työnhaku Saksassa e-kirja perehdyttää lukijan saksalaisen työnhaun kiemuroihin. Yli 15 vuotta Saksassa asunut ja yrityselämässä toiminut Maria Heiskanen-Schüttler luotsaa hakijan työnhakuprosessin läpi hakemuksen kirjoittamisesta haastatteluun, palkkapyyntöön ja työehtojen perusteisiin. Lisäksi kirja käsittelee saksalaisen ja suomalaisen työkulttuurin eroja ja miten ne vaikuttavat hakuprosessiin. Kirja keskittyy konkreettisiin neuvoihin, mutta välittää samalla yleistietoa Saksan työmarkkinoista ja työkulttuurista. Asiantuntijana kirjan toimitusprosessissa on vaikuttanut Marcus Honkanen (Nordic Minds), jolla on pitkä kokemus kansainvälisistä rekrytoinneista Suomen ja Saksan välillä. Hän tuo mukaan headhunterin näkökulmaa työnhakuun Suomen ja Saksan välillä.

Julkaisutarjous 14,90 € vain huhtikuun loppuun!

Huom! Saat ostettua kirjan tästä PDF-muodossa. Jos haluat lisäksi skaalautuvan e-kirjan lukulaitteella lukemista varten, laita meili tyosaksassa@gmail.com.

Voit tilata kirjan myös Amazonista tai hyvin varustelluista nettikirjakaupoista.

 


Sisällys

Tervetuloa saksalaisen työnhaun maailmaan

Rekrytointimarkkinat murroksessa (Marcus Honkanen)

SUOMALAINEN TYÖNHAKIJA SAKSASSA
– Saksalaisen työkulttuurin arvot
– Työnhaun strategiaa

SAKSALAINEN TYÖHAKEMUS
– Saksan kieli hakemuksessa
– Minkälaisen työhakemuksen teen?
– Anschreiben eli työhakemuskirje
– Lebenslauf eli ansioluettelo
– Hakemuksen lopputarkastus

TYÖHAASTATTELU
– Kun kutsu työhaastatteluun tulee
– Valmistautuminen saksankieliseen työhaastatteluun
– Haastattelun kulku
– Haastattelun sisältö
– Esimerkkejä  haastattelukysymyksistä
– Työhaastattelun jälkeen

TYÖSOPIMUS JA TYÖSUHDE
– Saksan palkkataso ja palkat (Marcus Honkanen)
– Työsopimuksen ehdot


Toimitus:

Maria Heiskanen‐Schüttler (41) muutti Berliiniin vuonna 2006 spontaanisti, kahden viikon varoitusajalla. Ensimmäiset vuodet hän työskenteli paikallisessa mainostoimistossa brändikonsulttina. Sen jälkeen hän toiminut Suomen Saksan‐suurlähetystössä viestintäkoordinaattorina ja ARCTIC‐nimisen sveitsiläisyhtiön markkinointipäällikkönä Braunschweigissa. Vuonna 2017 Heiskanen‐Schüttler huomasi, että monet suomalaiset kohtaavat saksalaisessa työelämässä haasteita, joiden ratkaisut löytyvät työkulttuurin ja paikallisen mentaliteetin ymmärtämisestä. Silloin hän perusti Työ Saksassa ‐blogin, joka keskittyy saksalaiseen työelämään suomalaisesta perspektiivistä. Hän on tarjonnut sen kautta myöhemmin ryhmävalmennuksia, e‐kirjoja ja kursseja päivätyön ohella. Nykyään kansainvälistä markkinointia ja tulevaisuustutkimusta opiskellut Heiskanen‐Schüttler asuu Wolfsburgissa ja työskentelee Volkswagen Group Service:llä innovaatiokonsultoinnin parissa.

Marcus Honkanen (41) muutti 24-vuotiaana Saksaan, mukanaan kaksi matkalaukkua ja sillä tiellä hän on edelleen. Kun juuri kauppatieteiden maisteriksi valmistunut Honkanen aloitti työskentelyn Saksan tunnetuimmassa konsulttialan yrityksessä Kienbaumilla, hänen palkkansa oli 200 euroa kuukaudessa. Vaikean alun jälkeen Honkasen ura otti syöksylähdön ja hän kohosi nopeassa tahdissa kansainvälisen osaston johtajaksi. Nykyään hän luotsaa omaa Nordic Minds -yritystä partnereidensa kanssa Hampurista käsin. Nordic Mindsin erityisosaamisalue on kansainvälisten yritysten johtotehtävien täyttäminen ja sen asiantuntijat ovat erikoistuneet neuvomaan asiakkaita kaikilla HR-konsultoinnin alueilla, erityisesti kansainväliseen hallitusjäsenten hauissa sekä suorahakuun ja kansainvälistymiseen liittyen. Yrityksen toimipaikat sijaitsevat Hampurissa, Düsseldorfissa, Tukholmassa ja Helsingissä. Läpinäkyvän lähestymistavan ja digitaalisten työkalujen avulla Nordic Minds yhdistää yksilöllisen ja  korkealaatuisen tuen niin asiakkaille kuin työnhakijoille.


Hakemuksesta haastatteluun – Työnhaku Saksassa
Maria Heiskanen-Schüttler
E-Kirja
Julkaistu 2022, Wolfsburg
115 Sivua
ISBN: 978-3-00-071799-4
Kustannustoimittaja: Minttu Carole

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Hakemuksesta Haastatteluun – Työnhaku Saksassa”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: