Wolfsburg / Berliini, Saksa
tyosaksassa@gmail.com

Monta tapaa löytää töitä Saksasta

Työpaikoista, työelämästä ja saksalaisesta kulttuurista

Aina suorin tie töihin ei vie perinteisen hakuprosessin kautta. Kerään tälle sivulle linkkejä ja ideoita, miten voit löytää Saksasta töitä tai tienata kotoa käsin.

Sivu on vielä työn alla.

Jos sinulla on lisäideoita, anna vinkki tyosaksassa@gmail.com!

Katse ikkunoihin!

Työpaikkailmoitus ikkunassa

Työpaikkailmoitus ikkunassa

Ikkunailmoituksilla työntekijä haetaan usein pienempiin liikkeisiin, jotka sijaitsevat paikalla, joissa on runsaasti ohikulkijoita. Kun työntekijän koulutuksella ei ole juurikaan väliä tai yrityksellä ei ole varaa ja resursseja etsiä työntekijää verkosta, on työntekijän haku ikkunailmoituksella kätevää.

Tyypillinen tapa hakea palvelualan töitä Saksassa on kävellä sisään liikkeeseen ja kysyä töitä. Helppoa, eikö? Monet suurkaupunkien kahvilat ja kapakat eivät vaivaudu edes ilmottamaan työvoiman tarpeestaan, koska sisäänkävelijöitä riittää. Oma-aloitteisuus siis kannattaa!

Minkä alan paikkoja kannattaa hakea liikkeistä kyselemällä?

  • Yleisesti kaikki face-to-face myynti- ja asiakaspalvelutyö kivijalkaliikkeissä
  • Hotellit
  • Huoltoasemat
  • Kahvilat, kuppilat ja ravintolat
  • Kaupat
  • Leipomot
  • Kampaajat
  • Mikä vaan paikka, jossa on työpaikkailmoitus ikkunassa

Mitä kannattaa ottaa huomioon?

Jos näet kiinnostavan ikkunailmoituksen, voit kävellä liikkeeseen sisään ja kysyä lisätietoja tai haastattelua. Jos oikea henkilö ei ole juuri paikalla, voit soittaa, jättää yhteystietosi tai tulla myöhemmin uudestaan.
Muista katsoa, että habituksesi on alaan ja paikan henkeen sopiva. Tärkeintä on kuitenkin tekemäsi ystävällinen ja sympaattinen ensivaikutelma. Mieti jo etukäteen mitä kerrot itsestäsi saksaksi, jos työhaastatteluun tarjoutuu tilaisuus heti paikan päällä.

 

Kyselyihin ja markkinointitutkimukseen osallistuminen

Markkinointitutkimus

Markkinointitutkimuksia voi täyttää online-portaaleitten kautta.

Moni Saksaan muuttanut on tilanteessa, jossa työpaikkaa ei viellä ole, eikä kielitaitokaan ehkä ole ihan riittävä saksaksi tehtävään työhön.

Hauska Tapa tienata pikkurahaa ja oppia samalla kieltä on vastata markkinointitutkimuksiin.
Tarjoajia on paljon, mutta yksi luotettava, online-markkinointitutkimuksia tekevä yritys on IPSOS Marktforschung. Voit ilmoittautua osallistujaksi täällä:

IPSOS Marktforschung DE

** Affiliate-linkki**

Kun olet liittynyt, voit vastata markkinointitutkimuksiin heidän alustallaan silloin kuin sinulle sopii. Palkka voi olla rahaa tai esim. lahjakortteja.

 

Käsityöläisten palveluportaalit

Jos olet kädentaitojen osaaja tai remppamies/nainen ensimmäiset työt voivat löytyä käsityöläisten portaalin kautta. Asiakkaat löytyvät ainakin suurissa kaupungeissa helposti – muista kuitenkin, että sinun tulee itse huolehtia esim. verojen maksusta – siitä välityspalvelu ei ota vastuuta.

**Affiliate-linkki**


Online-palvelut

Jos tuntuu, että hakemuksen kirjoittaminen tökkii, eikä korjauslukuapua ole juurikaan tarjolla, on olemassa myös lukuisia online-palveluita, jotka tarjoavat räätälöityä apua hakemuksen kirjoittamisessa suhteellisen edullisesti. Esimerkiksi tämä:

**Affiliate-Linkki**

 

%d bloggaajaa tykkää tästä: