Wolfsburg / Berliini, Saksa
tyosaksassa@gmail.com

Monta tapaa löytää töitä Saksasta

Työpaikoista, työelämästä ja saksalaisesta kulttuurista

Aina suorin tie töihin ei vie perinteisen hakuprosessin kautta. Kerään tälle sivulle linkkejä ja ideoita, miten voit löytää Saksasta töitä tai tienata kotoa käsin.

Sivu on vielä työn alla.

Jos sinulla on lisäideoita, anna vinkki tyosaksassa@gmail.com!

Katse ikkunoihin!

Työpaikkailmoitus ikkunassa

Työpaikkailmoitus ikkunassa

Ikkunailmoituksilla työntekijä haetaan usein pienempiin liikkeisiin, jotka sijaitsevat paikalla, joissa on runsaasti ohikulkijoita. Kun työntekijän koulutuksella ei ole juurikaan väliä tai yrityksellä ei ole varaa ja resursseja etsiä työntekijää verkosta, on työntekijän haku ikkunailmoituksella kätevää.

Tyypillinen tapa hakea palvelualan töitä Saksassa on kävellä sisään liikkeeseen ja kysyä töitä. Helppoa, eikö? Monet suurkaupunkien kahvilat ja kapakat eivät vaivaudu edes ilmottamaan työvoiman tarpeestaan, koska sisäänkävelijöitä riittää. Oma-aloitteisuus siis kannattaa!

Minkä alan paikkoja kannattaa hakea liikkeistä kyselemällä?

 • Yleisesti kaikki face-to-face myynti- ja asiakaspalvelutyö kivijalkaliikkeissä
 • Hotellit
 • Huoltoasemat
 • Kahvilat, kuppilat ja ravintolat
 • Kaupat
 • Leipomot
 • Kampaajat
 • Mikä vaan paikka, jossa on työpaikkailmoitus ikkunassa

Mitä kannattaa ottaa huomioon?

Jos näet kiinnostavan ikkunailmoituksen, voit kävellä liikkeeseen sisään ja kysyä lisätietoja tai haastattelua. Jos oikea henkilö ei ole juuri paikalla, voit soittaa, jättää yhteystietosi tai tulla myöhemmin uudestaan.
Muista katsoa, että habituksesi on alaan ja paikan henkeen sopiva. Tärkeintä on kuitenkin tekemäsi ystävällinen ja sympaattinen ensivaikutelma. Mieti jo etukäteen mitä kerrot itsestäsi saksaksi, jos työhaastatteluun tarjoutuu tilaisuus heti paikan päällä.

Jos tähtäät johto- tai asiantuntijatehtäviin…

Jos sinua kiinnostavat hyvinpalkatut johto- ja asiantuntijatehtävät Saksassa, voi niiden hakeminen olla hankalaa. Saksalaiset headhunterit eivät löydä sinua Suomesta, varsinkaan jos et voi huudella aikeistasi LInkedINissä kovaan ääneen. Korkeamman tason tehtäviä e i myöskään aina ilmoiteta julkiseen hakuun.

Tällaiseen tilanteeseen sopivat palvelut, kuten Experteer.de. Se on ammattimainen Premium- urapalvelu ja toimii saksankielisessä Euroopassa. Ilmoittautuminen on maksuton. Sen kautta saat yhteyden saksankielisiin työmarkkinoihin.

Tarjolla on mm. seuraavia etuja:

 • Yli 80.000 executive-tason työpaikkailmoitusta 7.500 yrityksestä, päivittäin satoja uusia tarjouksia.
 • Esivalinnan kautta räätälöidyt osaamiseesi sopivat tehtävät ja innovatiivinen hakutoiminto, jonka kautta saat tarjolla olevat työpaikat halutessasi suoraan sähköpostiisi.
 • Vaivaton ja hiljainen yhteys yli 10.000 akkreditoituneeseen Headhunteriin.

 

Käsityöläisten palveluportaalit

Jos olet kädentaitojen osaaja tai remppamies/nainen ensimmäiset työt voivat löytyä käsityöläisten portaalin kautta. Asiakkaat löytyvät ainakin suurissa kaupungeissa helposti – muista kuitenkin, että sinun tulee itse huolehtia esim. verojen maksusta – siitä välityspalvelu ei ota vastuuta.


*Affiliate-linkki

%d bloggaajaa tykkää tästä: